Δραματοθεραπεία

Εξερευνώντας τους Ρόλους της  Ζωής μας

 

Τι θα συμβεί αν η αγάπη κάποιου για το θέατρο χρησιμοποιηθεί δημιουργικά ώστε να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα;

Η δραματοθεραπεία ως μια ολιστική προσέγγιση, αποτελεί μορφή ψυχολογικής θεραπείας και έκφρασης που χρησιμοποιεί αυτές τις τεχνικές του θεάτρου οι οποίες διευκολύνουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, τη μάθηση, τη διορατικότητα και την ανάπτυξη της κατανόησης του εαυτού και των συναισθημάτων μας.

Αποτελεί μια τέχνη τόσο ενεργή όσο και βιωματική. Μέσα από την θεατρική πράξη, δηλαδή το «δράμα» και κατά συνέπεια την «δράση», το άτομο οδηγείται σε μια βαθύτερη προσωπική ανασκόπηση προκειμένου να διερευνήσει τις εμπειρίες της ζωής του, να πετύχει  βαθύτερη σχέση με τον εαυτό του,  να επεξεργαστεί τις διαπροσωπικές του δεξιότητες, να αποστασιοποιηθεί για λίγο από αυτές, να τις ενισχύσει στην συνέχεια καθώς και να προβεί σε οποιαδήποτε προσωπική και διαπροσωπική αλλαγή κρίνει σκόπιμη ενισχύοντας τους ρόλους της καθημερινότητάς του.

Το θεραπευτικό πλαίσιο στηρίζεται στη δομή «ΕνσωμάτωσηΠροβολήΡόλος», στοιχεία που αποτελούν ορόσημα κάθε αλλαγής στην ζωή μας. Με  την «ενσωματωση» ετοιμάζουμε το σώμα επιλέγοντας κάποια άσκηση χαλάρωσης, εμπιστοσύνης ή κίνησης. Με την «προβολή» αποτυπώνουμε το συναίσθημα ή την κατάσταση που μας απασχολεί, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε υλικό μέσο και στην συνέχεια διαλέγουμε τον «ρόλο» ο οποίος θα μας επιτρέψει μέσα από την κίνηση και την έκφραση, να προβάλουμε τα συναισθήματά μας.

 

Στόχοι:

Ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης, της αυτογνωσίας, βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων, επίλυση ατομικών ή οικογενειακών προβλημάτων, αντιμετώπιση ποικίλλων κρίσεων τείνοντας στην προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη του κάθε ενδιαφερόμενου.

Καλλιτεχνικά μέσα:

Ιστορίες, μάσκες, σενάρια, αυτοσχεδιασμός, μουσική, συγγραφή κ.α.

 

Πότε: κάθε Πέμπτη 18:00 – 20:00 από Σεπτέμβρη 2019

Που:

Κόστος: 35€ το μήνα και

30€ το μήνα για φοιτητές, σπουδαστές δραματικών σχολών και κατόχους κάρτας ανεργίας

*στην τιμή δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%

 

Θέσεις περιορισμένες-θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

πληροφορίες/εγγραφές: 6693/ 8147 266

email: spotlight.theaterlab@gmail.com