Κόκκινος Μιχάλης

 

 

 

 

 

 

 

 

Σπουδές : 

Σπούδασε στο Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων (ΤΙΕ) Αθήνας.

Ιστορία του Ευρωπαικού πολιτισμού στο ΕΑΠ

Wlfd University Ν.Υ. , Theater Arts, Acting

MA Drama and Movement Therapy  Wlfd University Ν.Υ.

Πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο : Πτυχίο Φυγής, Πιάνο 

Παραδοσιακή μουσική στη Σχολή Μόσχου Αρ. :Σαντούρι, Τρίχορδα                

                   

Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Θέατρο την καλοκαιρινή σεζόν του 1988. Δούλεψε στην Αθήνα με τα σχήματα  “Θέατρο του Παιδιού” , “Λαϊκό θέατρο Πειραιά”, “Κύβος” ,”Παλκοσένικο”.  Είναι Καλλιτεχνικός Δ/ντής του Θεάτρου του Παιδιού και  ιδρυτικό στέλεχος της Θεατρικής ομάδας τουSpotLight theater lab Ιδρυτικό στέλεχος της Χορωδίας “οι Συνομιλητές”, του πολιτιστικού συλλόγου Χοροωδή, της ορχήστρας Ακρόαμα.

Εργάστηκε στην Α/βαθμια , Β/βαθμια και Γ/θμια Εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική όπου ίδρυσε πληθώρα θεατρικώνδραματοθεραπευτικών και μουσικών ομάδων.

Συνεργάστηκε με την ΕΛΘΕΑ, το Θέατρο Κνωσός, το Θέατρο Κόρονετ, το Θέατρο Βρετάνια, το θέατρο Αποθήκη, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Έκανε τηλεόραση και Κινηματογράφο.

Παρουσιάστηκε σε έργα αρχαίου Δράματος και κωμωδίες, σε έργα σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίουσε έργα των : Σοφοκλή, Ευριπίδη , Αριστοφάνη, Περγιάλη, Καμπανέλη, Σκούρτη, Κεχαίδη, Wilde, Morati, Περό, Βενέζη, Σαρογιάν,  Μπρούκ, Τσέχωφ, Μπρέχτ .

Σκηνοθέτησε  τα έργα για παιδιά :  η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων, Παραμύθι χωρίς όνομα, ο Κήπος με τις έντεκα γάτες, ο Εγωιστής Γίγαντας

Τη μουσικο-θεατρική παράσταση :Τα παραμύθια ανατολής του Βενέζη, την παρωδία ο Ευτυχής Πρίγκηψ του Wilde, τις κωμωδίες του Αριστοφάνη Βάτραχοι και Πλούτος, την τραγωδία του Σοφοκλή Αντιγόνη. Το παραμύθι χωρίς όνομα του Καμπανέλη , τα μονόπρακτα Έ εσείς οι απέξω του saroyan και Λιθουανία του Μπρούκ.